,

Win

PATUTKAH APPLIKASI WECHAT DINYAHKAN DARI MALAYSIA?

Wechat,sebuah applikasi laman sosial sepersis Facebook,Instagram dan Twitter. Tapi dek kerana applikasi Wechat ini so sial,ramai yang berpendapat agar ia dinyahkan dari Malaysia. Apa yang so sial sangat Wechat ni?

PORT BUDAK SEKOLAH BERSOSIAL.

Ya,boleh dikatakan pengguna Wechat di Malaysia ini terdiri dari kalangan budak sekolah. Disinilah budak-budak sekolah bermadu asmara,berstatus cinta-cinta kerana kurangnya kalangan ibubapa menggunakan applikasi ini.

 

LEBIH PRIVASI BERBANDING LAMAN SOSIAL YANG LAIN.

Ada sedikit privasi applikasi Wechat ni,maksudnya ibubapa pun tak semudah itu nak skodeng aktiviti anak-anak mereka didalam Wechat. Jadi memang sesuai la anak-anak sekolah ini melincah dengan status-status cinta,putus kasih,kelar tangan. Bangang.

PORT PELACURAN ONLINE.

Kau jangan terkejut monyet,yang berjual beli tubuh dalam tu ada juga berbangsa Melayu,beragama Islam,dan budak sekolah pun ada tau!! haaaa nak install terus la tu. Memang berlaku aktiviti persundalan dalam laman Wechat ni,sama ada aktiviti secara terus (langgan dan tapau),atau pun sekadar mencuci mata (kau topap,dia buat live video).

ADAKAH LAMAN SOSIAL YANG LAIN TIDAK SE SO SIAL LAMAN WECHAT INI?

Sebenarnya aktiviti bangang ni memang berlaku disemua jenis laman sosial yang ada kat Malaysia ni. Cuma laman seperti Facebook dan Instagram diguna oleh semua lapisan masyarakat,jadi terpantau sikitlah dari aktiviti-aktiviti bangang.

Senang cerita kau try la install,dan lihat sebentar dunia Wechat. Tapi kalau tersangkut dengan kenikmatan didalam tu,bukanlah tanggungjawab aku.

Dan apa-apa pun semuanya bermula dari pendidikan. Kau pakai la applikasi mana pun,kalau niat kau tak baik,maka itulah yang kau dapat.

Dan adakah bangsa Wechat akan membuat protes jika applikasi ini dinyahkan dari Malaysia?

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Total votes: 2

Upvotes: 2

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

Comments

TMJ presiden baru FAM

BARUA!! BALACI!! ANJ**G KERAJAAN!!